top of page

Make Everyday Earth Day

Aktualisiert: 30. Nov. 2021

Vandaag is het 22 april 2021. Bij vele mensen gaat er dan nog niet direct een belletje rinkelen, maar toch is het vandaag een bijzondere dag! Het is namelijk de nationale dag van de aarde, ook wel ‘Earth Day’ genoemd. Dit jaarlijks terugkomende evenement staat in het teken van - zoals de naam het al zegt - de aarde en onze invloed hierop. Daarnaast wordt er op deze dag op een positieve manier aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom milieu, natuur en klimaatverandering. Maar hóe kunnen wij, Natural Yachts en als watersportliefhebbers daar een positieve bijdrage aan leveren?


Earth Day

Het dagelijkse leven

Tot kortgeleden was ik, Anna - stagiaire bij Natural Yachts - zelf ook nog niet bekend met het bestaan van deze dag. Van huis uit is ons wel altijd meegegeven om juist in het dagelijkse leven te letten op de kleine dingen die invloed hebben op het milieu. Maar ondanks deze ‘standaard’ dagelijkse keuzes, denk ik toch dat het erg belangrijk is om op zo’n dag als vandaag eens extra stil te staan bij de dingen die we doen, of nog kunnen verbeteren. Want net als ons klimaat verandert onze omgeving ook en zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van duurzaamheid.


Elektrische voertuigen

Een van de trends waar we bijna niet meer omheen kunnen tegenwoordig is de opkomst van de elektrische voertuigen. Fietsen, auto’s, boten en zelfs bussen en trams, we bewegen ons vandaag de dag steeds vaker elektrisch voort. Tegenwoordig rijden er ruim 150.000 elektrische auto’s rond in Nederland en dit aantal is een verdubbeling ten opzichte van slechts een jaar geleden. Deze trend is natuurlijk niet zonder reden: het is stil, innovatief en schoon. In tegenstelling tot voertuigen die fossiele brandstoffen gebruiken, produceren elektrische voertuigen geen CO2-uitstoot en dat is positief voor het klimaat!



CO2-reductie

Het broeikasgas CO2 is een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering. En dat deze CO2-uitstoot in Nederland een steeds vaker besproken probleem wordt, is een feit. Om de planeet ook voor toekomstige generaties te behouden, moet de koolstofdioxide-emissie de komende jaren dan ook drastisch naar beneden. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland voor de helft zijn gereduceerd en in 2050 is dit zelfs 95%. Voor vele sectoren betekent dit een grote uitdaging.


Emissievrij varen

Met een passie voor watersport is Natural Yachts ontstaan. Door het aanbieden en verhuren van elektrische (zeil)boten is ons doel om de watersport groener en duurzamer te maken en een impuls te geven aan de energietransitie. Alleen onze drie elektrische verhuur jachten leveren al een CO2-reductie op van bijna 30 ton CO2 per jaar. Ruim genomen komt dit overeen met ongeveer 250.000 autokilometers bij 120,5 gram CO2 per kilometer (gemiddeld uitstoot Europees wagenpark). Lees er meer over in onze blog “Elektrisch varen hoeveel CO2 kun je besparen”.



Duurzaamheid, comfort en luxe

Naast dat het elektrisch varen een grote CO2-reductie oplevert, gaat deze duurzaamheid ook gepaard met comfort en luxe. De jachten van Natural Yachts zijn van alle gemakken voorzien en een vierpersoons motorboot is al te huur vanaf €1010,- per week. Bekijk nu de ‘Northman Nexus Revo 870’ of huurt u liever een zes persoons motorboot? Bekijk de verhuur vloot in het ’Vloot overzicht’.


Ook jij als watersportliefhebber kan met kleine dagelijkse keuzes bijdragen aan de CO2-reductie in Nederland. Stap eens wat vaker op de fiets, scheid je afval óf vaar elektrisch! Alleen samen kunnen we onze planeet een stukje schoner maken.


Kortom: wees dus een beetje lief voor de aarde en niet alleen vandaag… Make Everyday Earth Day.


bottom of page